lördag 2 maj 2009

Sigge Loppluse-kotte flyttar "hemifrån"...



På förmiddagen ringde kära Magda och berättade att det första fölet hade fötts på Karlstorp.. Matte Kerstin hade hittat ett litet fruset hingsföl hos vackra Gràma i hagen imorse.. Sicken filur hon är.. bara föda så där apropå.. helt plötsligt.. Stod ju o gosade med henne igårkväll.. Kanske var det detta hon ville berätta då...:)

Mor och barn mådde bra och nu "spricker jag nästan".. av nyfikenhet att få se honom!

Men se dagen gick åt till nått helt annat..

Var bara att hugga tag i spaden och gräva rabatten snygg vid balkongen, för att plantera ut lite växter, så dom slapp dö.. redan..:) Å vad hittade jag väl där..?! Joo.. en galet kliande igelkotte Sigge, så full med loppor och löss, att han bara kliade o kliade o kliade igen..




Eftersom jag har haft dessa loppor på hundarna tidigare.. bestämde jag mig raskt för att Sigge skulle bort.. få flytta någon annanstans.. än att bo kliandes under min balkongtrappa..!






Sagt och gjort.. nu skulle kotten få BADA! Ner med honom i badkaret och där fick han simma av sig lopporna en stund. Sen på med lite gallsåpa och så fick han rent vatten att simma runt i, så lopporna flöt!!! Usch, fy hunna va äckliga dom är.. blääääääää!!! Beata stod o kikade över kanten och undrade vad kotten gjorde i VÅRAT badkar..:)


Sen fick han en ren hundbur med mat och vatten i och fick sova i den på balkongen, över natten..



Dagen därpå mådde han bättre.. och då blev det avfärd till grannens mor på bonnlandet.. och där bor han nu, i ett alldeles eget paradis, med ett halmbo och får mat och vatten av henne..




Så snipp snapp snut.. var sagan om loppelus-kotten Sigge slut...........:)

5 kommentarer:

Familjen Andersson sa...

Vilken underbar saga :) Snällt av dig att hjälpa lilla kotten!!!

Havfruen sa...

Jøss Pili...så snill du er!! Viktig å ta hånd om dyrene ja. Dette innlegget har "gått meg hus forbi".
Bra Sigge fikk et nytt sted og bo!! Håper du har fått besøkt føllet:)
Ha en flott torsdag:)
Klem fra meg:)

Anonym sa...

Kära mor!
Det var en fin saga du gjorde...
Det var annat en den saga du läste upp för mig härommorgonen när morgonhumöret gicj ut över den lilla kotten.....då ver det minsann inget badkar han skulle simma i....Asgarv!
Tur att du tog humöret tillfånga och såg till att Sigge fick det bra...Det finns nåt gott i alla...
Kram

PiLi sa...

Som det är sagt...
Av barn och "fyllehundar" får man höra sanningen!
Näe.. kära dotra mi.. Då stod inte lille Sigge högt i kurs, utan skulle få bada i Ökna-ån, på ett mindre kärleksfullt sätt..:)
Men då sa en annan klok person.. att det var precis det han behövde få göra, för kottar simmar bra och behöver göra detta för att bli av med loppelusarna och då vaknade väl mitt modershjärta till liv i all röran.. och snipp och snapp från en gammal snut, är sagan om lille Sigge för evig slut.....:)
Så förlåt oss våra synder.. såsom ock vi förlåta, dem oss skyldiga äro.. Amen.
Kram och gonatt..:)

Familjen Andersson sa...

Hahahaaa! :)