tisdag 24 februari 2009

Tisdag med dimslöjor, TYRAnn och veterinärbesök.. igen..!


Soluppgång med dimslöjor över hela hästhagen..









Jaha... då satt vi här igen..!
















Ljuvlig TYRAnn.. visar hur man säger.. proooo!

















Vinglade rakt in i min mor, när vi kom hem..:)























Tisdag morgon och klockan ringde 06.15.. Klev upp efter en kvart och sen dags att förbereda dagens övningar! Var en jättevacker morgon med -6 gr och slöjdimman låg över nejden, medan solen gick upp..
Satt hos veterinären strax efter 08.00 och sedan vänta som vanligt på tur och Beata fick en lugnande spruta.. Sen satt vi där i väntrummet tillsammans med andra djurägare, tills sprutan började verka och sedan lämna "ögonstenen" åt skalpellens öde.. hua!
Åkte sen till systerdotra med dotter och umgicks en stund. TYRAnnen är bara för ljuvligt go..
En mycket bestämd ung dam och idag visade hon mig sin fina gung-häst.. Om man trycker på ena örat hörs galopp-ljud och sen gnäggar den och sen hör man proo... vilket denna blivande, lilla ryttarinna har lärt sig.. prooooooo! Stor förevisning och jag fotade..:)
Åkte sen hem en vända..
Känns alltid konstigt, att bara ha EN hund hemma, men Tjocksmockan och jag gick en promenad i ett plötsligt grå-dis istället..
Och så bar det in till Staden igen , i snömoddigt väglag för att hämta en vinglig apso.. Operationen hade gått bra, men Pelle Veterinär förstod att hon hade haft ont i sin hals för toncillerna var "jättefula"..!
For hem och sen fick hon mjukmat och A-fil och slog ihop i soffan och morrade när modern eller matte kom i närheten.. för att sen somna som en stock.. och hela rummet luktade narkos..:)
Nu har vi precis varit ute på toalett-promenad och hon är lite piggare.. men usch, vad ont det måste göra i halsen! Skönt att det äntligen är över...
Gokväll med hej å hår.. från tio ludna tår..:)

6 kommentarer:

Bente sa...

Men stackars liten bumsan!!
Hoppas verkligen det kommer vara lugnt på veterinär-fronten för hennes del ett tag nu! Kramar till er tre från oss två!

Havfruen sa...

Stakkars liten en vennen. ER det ikke ille når de er syke? Huff..Jeg har berget bra med Major, så langt. Men har opplevd noen episoder med andre hunder jeg har hatt. Det gjør så vondt. Må le litt å da..at hun knurret..men sovnet igjen. "la meg være i fred" Klar beskjed!!
Herlig unge, prooo...
Her er det +2 og regn / snø.. Du har -6? Jaja..vi må vente på våren!
Klem fra Major&Mossan

PiLi sa...

Jaa, Bente!
Nu får vi verkligen se framåt och hoppas att det bara blir bättre med Batan! Och att du blir glad igen och jag vet att du kommer att fixa skolan.. och sen blir det dax för höne-pöne-livet.....:) Tjohoo!
Kramar från oss!


Major o Mossan...
Nu kan det bara går framåt!
Beata är trött och hängig idag.. har sovit tätt intill mig hela natten, för det är klart det gör ont, men hon äter lite och det är jag tacksam över!
Och Major verkar vara en glad, lycklig och frisk hund och lille T har piggnat till igen, så nu får vi bara se fram emot VÅREN!!!
Här har det töat och är plusgrader och grå-väder igen, men fåglarna fortsätter sjunga vår-sånger och detta njuter jag av..:)
Klem fra oss till er!

Anonym sa...

Hej syster Pili! Ser att Du snott slädbild från mig, men det är helt OK. Varför minskar Du ner ´Dina vansinnigt vackra naturbilder så? De TÅL att ses!!!! Tack för alla goa kommentarer i min blogg. Kramis

Desirée sa...

Stackars liten...men nu kan det bara bli bättre!

Härliga dimslöjor, verkligen stämningsfulla.

Tusen tack för din röst =) =) =). Den värmed långt in i hjärtat!

Kram!

Bente sa...

Nu har du gjort en rubrik "vuxet födelsedagsbarn"....men det syns inget inlägg.